Útravaló ösztöndíjprogram
Dátum: Augusztus 30, szerda, 15:19:19
Téma: Hírek Kunhegyesről


EFOP 3 1.4 - VEKOP-15-2015-00001 ÖSZTÖNDÍJ ÉS MENTORÁIÁSI TÁMOGATÁS HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TANULÓKNAK- ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJPROGRAM
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2017. 09. 15. https://ukir.emet.gov.hu/A Kormány Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a korai iskolaelhagyók számának csökkentését, mely cél elérését a köznevelési intézmények együttműködésével valósítjuk meg a csatolt felhívásban foglaltak mentén. Az Útravaló ösztöndíjprogram összetett támogató, segítő, tanulást motiváló rendszer, melyben a tanuló és a tanuló iskolai előrehaladását segítő mentor vesz részt.
Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program - az EFOP-3.1.4- és a Versenyképes Magyarország Operatív Program -VEKOP-15-2015-0001 projekttel egyedi célként tűzte ki a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentését, a hátrányos helyzetű tanulók végzettségi szintjének növelését, valamint a minőségi oktatáshoz, neveléshez és képzéshez való hozzáférés biztosítását. Ennek egyik eszközeként a sérülékeny társadalmi csoportokhoz tartozó tanulók iskolai sikerességének szakmai- tartalmi fejlesztéssel és a hátrányokat közvetlenül kompenzáló tevékenységekkel történő támogatást fogalmazza meg.
Az Útravaló ösztöndíjprojekt a 2017/2018. tanévben is 10 hónapra nyújt ösztöndíj és mentori támogatást az „Út a középiskolába" és „Út az érettségihez" alprogramjain keresztül a bevont hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetű tanulók részére.
Kérjük, szíveskedjenek kirendeltségeiket is bevonni, hogy minél szélesebb körben eljusson tájékoztató levelünk az adott célcsoporthoz.
A jelentkezés feltételei:

    Magyarország területén működő, nappali rendszerű iskolai oktatásban, tanulói jogviszonnyal rendelkező tanuló jelentkezését várjuk, aki hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetű/védelembe vett/családba fogadott/ideiglenes hatállyal elhelyezett/utógondozásban részesül.

    Út a középiskolába alprogram esetén: a támogatás időszakának tanévében a 7-8. évfolyamon tanul, és az előző tanév végi tanulmányi átlaga eléri a 3,0-et;
    Út az érettségihez alprogram esetén: érettségit adó képzésben 9-12. évfolyamon, illetve 6 vagy 8 évfolyammal működő középiskolában 7-12. évfolyamon, vagy két tanítási nyelvű vagy nyelvi előkészítő osztállyal induló oktatásban 7-13. évfolyamon tanul, és az előző tanév végi tanulmányi átlaga eléri a 2,5-et.

Tanári vagy tanítói képzésben szakképzettséget szerzett személy vagy szociálpedagógus vagy gyógypedgó- gus vagy fejlesztőpedagógus vagy a pedagógusképzést folytató felsőoktatási intézmény olyan hallgatója, aki a fenti végzettségeket adó képzésben az utolsó két félév valamelyikének teljesítését a támogatási időszakba tartozó félévben kezdi meg.

Jelentkezési határidő: 2017.09.15.

További részletes tájékoztató az http://www.emet.gov.hu/ és a
https://ukir.emet.gov.huweboldalon található.
Kérdéseikre ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol az
info.utravalo@emet.gov.hués az utravalo@kk.gov.hucímen, valamint
a +36 (1) 309-4418 (Emberi Erőforrás Támogatáskezelő) és a
+36 (1) 795-1170 (Klebelsberg Központ) telefonszámokon.A cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcíme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=858