Tűzgyújtási tilalom
Dátum: Március 29, csütörtök, 11:38:11
Téma: Hírek Kunhegyesről


Kunhegyes Város Polgármesteri Hivatala

felhívása

tűzgyújtási tilalom elrendeléséről

Az utóbbi időben a csapadékmentes időjárás, valamint az emberi gondatlanságkövetkeztében jelentősen megnőtt az avar-, parlag-, nádas- és az erdőtüzek száma.
A tűzesetek megelőzése érdekében Magyarország erdeiben és fásításokban, az erdőterületek és fásítások határától számított 200 m-en belül a kijelölt tűzrakó helyen is mindennemű tűzgyújtás, beleértve a parlag- és gazégetést is

2012. március 11-től visszavonásig tilos!!!A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal tájékoztatta a Polgármesteri Hivatalt, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiadott, 2012. március 11.-én érvénybe lépett országos tűzgyújtási tilalom elrendelése ellenére Jász-Nagykun-Szolnok Megyében ugrásszerűen megnövekedett a szabadtéri tűzesetek száma!

Kérjük a közúton és vasúton utazókat, hogy égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak ki a járművek ablakán, azt oltsák el, mert a kiszáradt árokparton, vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Tilos továbbá a parlag és a gazégetés.

Felhívjuk továbbá az erdőben kirándulók, valamint a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét arra, hogy égő dohányneműt eldobni nem szabad, azt minden esetben gondosan el kell oltani.

Aki a fent említett rendelkezést megszegi, és azzal tüzet idéz elő, illetve, ha az oltási, tevékenységben a tűzoltóság beavatkozása is szükséges, az a 259/2011.(XII.07.) Korm. rendelet 1. melléklet 1. és 2. pontja lapján 100 000 – 3 000 000 forintig terjedő tűzvédelmi bírsággal sújtható.

A tilalom feloldására a fokozott tűzveszély elmúltával, későbbi időpontban intézkedik a minisztérium.

Kunhegyes, 2011. március 21.

Kunhegyes Város Polgármesteri Hivatala

A cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcíme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=467