Együtt egymásért
Dátum: November 21, szerda, 10:13:42
Téma: Rendezvények Kunhegyesen


„Együtt egymásért”
Fogyatékkal és szociálisan hátrányos helyzetben élők
Művészeti Szemléje és Szakemberek napjaEgy tartalmas és szép délutánt tölthettek együtt az esélyegyenlőség jegyében az érdeklődők a Művelődési Központ a Kunhegyesi Mozgássérültek Egyesülete és a pusztataskonyi Tóparti Otthon közös rendezésében megvalósult eseményeken november 12-én, a Szociális Munka Világnapján.

A rendezvény keretében bemutatkoztak a megjelent szervezetek, intézmények mindazon alkotó tevékenységekkel, melyeket tagjaik folyatnak. Kiállításon gobelinek, csipkék, papír játékok, textil munkák kerámiák változatos darabjait láthattuk.

A színpadon óriási sikerrel mutatkoztak be a budapesti Roll Dance Klub tolószékes táncosai feledhetetlen élményt nyújtva a közönségnek. A Tóparti Otthon klasszikus tánc bemutatója és ritmus produkciója szintén egyedi élmény volt épp úgy mint az abádszalóki Napsugár Klub gyermekeinek zenés mozgásos kifejezőerejű bemutatója.

A szakemberek számára számos előadás nyújtott hasznos információkat mindennapi munkájuk ellátásához: Integráció a művészetekkel, Civil szervezetek segítségének lehetőségei, Hiperaktivitás, magatartászavar, mozgásszervi betegségek.

Az estébe nyúló programot a soproni székhelyű Komédiás Integrált Színház ma is nagyon aktuális mondandót közvetítő színháza zárta, a Valahol Európában.

A program megvalósulása a Nemzeti Kulturális Alapprogram Igazgatósága által 2006. évben meghirdetett támogatás elnyerésével vált lehetővé. Ez lehetőséget biztosított a közművelődési intézményeknek, hogy a fogyatékkal és egyéb hátránnyal küzdő emberek és közösségeik számára, azok aktív bevonásával kulturális programot hozzon létre.

Az új kezdeményezést a Művelődési Központ is igyekezett kihasználni, és célzott közösségeket legjobban segítő módon megragadni. A benyújtott pályázati program 500 e. Ft összegű támogatást nyert. Egy új program első ízben történő megvalósítását a tapasztalatok begyűjtése, a kapcsolatok gazdagítása, újabb ötletek megjelenése folyamatossá is tehet. Bízunk benne, hogy a kezdeményezés jól szolgálja a kultúra intézményeinek, a szociális ellátó szervezeteknek és az ellátottaknak az együttműködését, egymás kölcsönös segítését.

Szentpéteriné Lévai MáriaA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcíme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=151