Polgármesteri tájékoztató
Dátum: Március 19, péntek, 10:52:02
Téma: Hírek Kunhegyesről


Tisztelt Kunhegyesiek!

Amikor ezt a tájékoztatót küldöm, már olvashatják a Kunhegyesi Híradót is, amelyben a koronavírussal kapcsolatos adatok már több mint egy hetesek, a nyomdai átfutás miatt, így aktualitásukat vesztették.
2021 március 18-án Kunhegyesen 8 fő pozitív fertőzött van, teszt eredményre vár 9 fő. Kórházi ápolásra szorul 1 személy. Szerencsére újabb haláleset nem volt.

Az orvosaink továbbra is mindent megtesznek azért, hogy zökkenőmentesen menjen az oltások beadása. Sajnos előfordul, hogy a megígért vakcina szállítmány nem érkezik meg. Tisztelettel kérem azokat a lakosokat, akik az oltásra várnak, ne az orvosainkat hibáztassák, és megfelelő hangnemben érdeklődjenek!  (sajnos az alpári hangvitelre is van konkrét példa).

Az év végi városi szilveszteri mulatság a járvány miatt elmaradt, így 2006. óta először, nem tudtam az általam megrendelt és finanszírozott két szilveszteri malacot feltálaltatni a jótékonysági mulatságon. Ezt szeretném pótolni, ha a járvány helyzet megengedi azzal, hogy május elsején két kondér birkát főzetek az érdeklődő kunhegyesi lakosoknak. Persze helyben fogyasztással. A birka mellé pálinka is dukál! Étvágygerjesztőnek nagyon szívesen kínálok a 2020. évben termett vegyes gyümölcsből készült (cseresznye, szilva, körte), valamint a 2019. évben főzetett kajszibarack pálinkámból.
Lehet, hogy nagyon optimista vagyok az időponttal kapcsolatban, de remélem, hogy tervem valóra válik! Ha így lesz, szeretettel meghívok más kunhegyesi közösségeket, baráti társaságokat is a május 1. főzéshez és ünneplésre a központi parkunk nagyon szép akác ligetébe!

Minden kunhegyesi lakosnak kívánok vírus mentes és szép tavaszi napokat, jó egészséget!

Kunhegyes, 2021. március 18.

Szabó András
polgármester









A cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcíme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1083