Polgármesteri tájékoztató
Dátum: Február 04, csütörtök, 09:23:11
Téma: Hírek Kunhegyesről


Tisztelt Kunhegyesiek!

Tájékoztatom Önöket, hogy Kunhegyesen korona vírussal fertőzött személyek száma jelenleg 3 fő. Teszt eredményre vár 2 fő. Kórházban van 1 fő és elhunyt 1 személy. Isten nyugosztalja! Amint látható a járványügyi szabályok betartásának eredményeként csökkent a fertőzöttek száma. Viszont Kunhegyesen eddig 6 személy hunyt el a vírus szövődményei miatt.  Ez igen magas szám. Jó hír, hogy Kunhegyesen is megkezdődött a korona vírus elleni védőoltások beadása azon lakosok körében, akik igényelték, illetve igénylik azt!

Az elmúlt tájékoztatómban is megemlítettem, hogy újabb járdaépítésbe kezdünk tavasszal. A Kunhegyesi Híradó 2019. augusztusi számában volt egy pályázati lehetőség azon utcák, lakosok számára, akik a járdaépítési pályázatunkban részt kívántak venni, hogy elküldjék nekem az információikat, igényüket, melyeket 2021-ig teljesítünk. Szerencsére volt annyi megtakarított pénzünk, hogy vállalásunkat már 2020-ban be tudtuk fejezni. Sokan már az eldöntött feladat után kerestek fel, hogy az Ő lakásuk előtt is kellene járdát építeni. Akkor már ezt nem tudtuk figyelembe venni, de továbbra is kérek mindenkit (hisz sok helyen katasztrofális a járdák állapota), hogy pályázatukat juttassák el hozzám, és amikor lehetőségünk lesz rá, folytatjuk a munkálatokat!

Itt kell felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a járdák tisztán tartása a portájuk előtt saját feladatuk! Aki ezt nem tartja be, pénzbírsággal büntethető. A legkisebb büntetési tétel 5000 forint. Az idei télen csak egyszer volt olyan hóesés, amikor szükség volt a hó eltakarítására. Már éjszaka kirendeltem a gépeket a közutak takarítására, sajnos a járdák hó mentesítése a lakóházak előtt (mely a tulajdonosok feladata lenne) 60 %-ban nem történt meg. Kérem a lakosokat, az elkövetkezendőkben figyeljenek erre!

Minden lakótársamnak kívánok vírus mentes életet, jó egészséget és szép téli napokat! 

Kunhegyes, 2021. február 4. 

Szabó András
polgármester

A cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcíme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1075