Polgármesteri tájékoztató
Dátum: Január 18, hétfő, 09:25:57
Téma: Hírek Kunhegyesről


Tisztelt Kunhegyesiek!

Tájékoztatom Önöket, 2021. január 15-én Kunhegyesen 11 fő igazolt koronavírusos személy van. Teszt eredményre 2 fő vár. Kórházban tartózkodik 1 fő. Előző tájékoztatóm óta 2 kunhegyesi lakos hunyt el a járvány szövődményeiben.  A járvány miatt eddig 5 fő kunhegyesi lakótársunk halt meg. Mindannyian nyugodjanak békében!
A védőoltást az orvosaink megkapták, folyamatosan oltják az egészségügyben dolgozókat: az orvosi asszisztenseket, a védőnőket, a szociális dolgozókat.

A bölcsőde fejlesztésének harmadik üteme megkezdődött. Első ütemben az épület külseje szépült meg (szigetelés, festés, tetőcsere). Második ütemben a konyhát korszerűsítettük.  Harmadik ütemben építünk még egy csoport szobát és belülről is teljesen modernizáljuk a helyiségeket.  Elkezdődtek a munkálatok, novemberben kész lesz a közel 200 milliós fejlesztés. A környék legmodernebb és legszebb bölcsődéje lesz.
Megkezdtük a régi okmány iroda, illetve a 2. számú volt Polgármesteri Hivatal átalakítását a bölcsődei gyerekek ideiglenes fogadására, mert az építkezés miatt március 1-ig át kell ide költözniük.

Elkészült a színes kunhegyesi képekkel illusztrált falinaptár és a hagyományos kalendárium. A Művelődési Központban a kalendáriumot meg lehet vásárolni 1000 Ft-ért és a könyvtárban megtekinthető a falinaptár.

Tájékoztatom Önöket, hogy az Európai Unió új pályázati ciklusa 2021-től 2027-ig tart. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy tovább fejlesszük szeretett városunkat. Még nem kezdődött el a pályázati témakörök kiírása, de már most foglalkoznunk kell ezzel a tervezés szintjén. Az előző években 10 milliárd EU-s forrást használtunk fel. Kérek minden segítőkész lakost, hogy fejlesztési ötleteiket zárt borítékban, a hivatal portáján adják le! Ezt előre is köszönöm!

Továbbra is kérek mindenkit, hogy a járványügyi szabályokat fokozott figyelemmel tartsa be!
Minden kunhegyesi lakosnak kívánok vírus mentes napokat és jó egészséget!

Kunhegyes, 2021. január 15.

 

Szabó András polgármester

A cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcíme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1072