Polgármesteri tájékoztató
Dátum: December 04, péntek, 11:48:04
Téma: Hírek Kunhegyesről


Tisztelt Kunhegyesiek!


Tájékoztatómat a jelenlegi  vírushelyzettel kezdem: Kunhegyesen 2020.december 03-án 55 fő igazolt koronavírus fertőzött van és 10 fő várja a teszt eredményét. Egy személy a Karcagi Kátai Gábor Kórház intenzív osztályán fekszik.  Sajnos van egy újabb haláleset. Ez a személy Kunhegyesen lakott, de külföldi állampolgár volt. Nyugodjon békében!


Továbbra is tartom a kapcsolatot a Kunhegyesen működő nagyobb cégek vezetőivel. Örömömre szolgál, hogy tevékenységüket a megszokott intenzitással folytatják, ami azt jelenti, hogy közel hatszáz család megélhetését biztosítsák ebben a vírusos időszakban is.
Tájékoztatom Önöket, hogy NEM tervezek adóemelést előterjeszteni a képviselő-testület felé a vírus okozta több mint harminc millió forint plusz kiadás miatt! Ezt a tájékoztatást azért tartom fontosnak, mert a megyében több városban is a polgármesterek javaslatára megemelték a helyi adót. (kommunális adó) Az Új Néplap szerint Törökszentmiklóson a duplájára emelkedett ez a lakosságot terhelő adó.

Örömmel informálhatom Önöket, hogy a szokásos nem kötelező feladatainkat ebben az évben is teljesíteni tudtuk, melyre 30 millió forintot szántunk, szánunk. Egész évben osztottunk különböző segélyeket, az idén is lesz tűzifa osztás. Több millió forintot osztottunk ki a Húsvéti ünnep és a Mihály Napi Sokadalom előtt a rászorulóknak. Megjelentettük az első járványhullám alatti hónapok kivételével a Kunhegyesi Híradót. A naptárat és a kalendáriumot is megszerkesztjük.  Ezek közé tartozik a 65 évnél idősebb lakosok karácsonyi csomag osztása, melyet ebben az évben is nagy szeretettel adunk, igaz most a megszokott műsor nélkül a járványügyi szabályok miatt.  Közel másfél kilométer járdát építettünk, stb.

A folyamatosan bővülő karácsonyi díszkivilágításban is gyönyörködhetünk és büszkélkedhetünk a Kunhegyesre érkező vendégeknek, elszármazottaknak.
Tájékoztatom Önöket, hogy a november 30-ra megszervezett NHSZ Tisza Nonprofit Kft. által elszállított zöldhulladék nem fedte le az igényeket, ezért további két napot kellett még beiktatnunk, hogy minden kirakott zöldhulladék el legyen szállítva.

Továbbra is mindenkit kérek a járványügyi szabályok betartására!
Minden lakótársamnak kívánok jó egészséget és vírusmentes életet!

Kunhegyes, 2020. december 3.
Szabó András
polgármesterA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcíme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1064