Polgármesteri tájékoztató
Dátum: November 10, kedd, 13:46:53
Téma: Hírek Kunhegyesről


Tisztelt Kunhegyesiek!
Azért láttam szükségességét újabb szórólapos és internetes tájékoztatásnak, mert ugyan a Kunhegyesi Híradó vezércikkében is az alábbi adatok jelennek meg,de a vírus rohamos terjedése miatt ezek az adatok valószínűleg nem lesznek valósak, mire a nyomdából kikerül és Önökhöz eljut az újság.


Tájékoztatom Önöket, hogy november 9-én Kunhegyesen 35 koronavírussal fertőzött személy van és két halott. A fertőzés nagyon gyorsan terjed!
Az előző, mindenkihez eljuttatott  levelemben közöltem azt a sajnálatos hírt, hogy egy városunkban élő tanárnő vesztette életét a koronavírus szövődményeiben. Nagyon megrendített bennünket ez a szomorú hír, hisz mindannyian sokat köszönhettünk neki. Személy szerint az én családom is, mivel osztályfőnökként igazgatta a lányom útját középiskolai tanulmányai során. Kiváló nevelőt, szaktanárt és embert veszítettünk el személyében.
Mindannyian osztozunk a család fájdalmában! Nyugodjon békében Tanárnő!A sok rossz hír mellett dicséretes, hogy a Kunhegyesi cégeink személyes meggyőződésem alapján a járvány idején is kiválóan működnek. 600 családnak adva folyamatos munkát, ezzel biztosítva megélhetésüket .Termékeik iránt is egyre nagyobb a kereslet és  alapanyagokból sincs hiány. Dolgozóik közük egy koronavírussal fertőződött személy van. A kisebb cégeink is küzdenek fennmaradásukért, a munkahelyek megtartásáért.   Köszönöm kitartásukat!
A koronavírus miatti kiadás meghaladja a 30 millió forintot. Ebben benne van a város kétszeri fertőtlenítése, 1443 idős lakosnak juttatott ingyenes  varrott maszk, az orvosoknak védőfelszerelés és közel 2 millió forint értékben Covid teszt. Az intézményeinkben felhasznált kézfertőtlenítők, területfertőtlenítők, védőfelszerelések, járványügyi központ kialakítása, stb. Igyekeztünk mindent elkövetni a védekezés sikere érdekében. Ezt a saját költségvetésünk terhére lehetett csak realizálni, mivel erre a feladatra eddig állami pénzt nem kaptunk. Számításaink szerint, ha továbbra is ilyen takarékosan gazdálkodunk nem kell hitelt felvennünk. De ha mégis, az OTP rendelkezésünkre áll.

A Városi Strand és Gyógyvizű Fürdő 2020. évi működéséről rövid tájékoztató.

Csak június közepén tudtuk a strandot megnyitni, ezért az előző évekhez képest több mint 2 millió forinttal kevesebb lett a jegybevétel.  A büfé üzemeltetése több mint  800 000 forint ráfizetést hozott. Az idei évben ismét megtapasztaltuk, hogy a Városi Strand és Gyógyvizű Fürdő üzemeltetése ráfizetéses, de úgy gondolom, hogy a kunhegyesi lakosok megérdemlik, hogy ezt a szolgáltatást a lehetőségeinkhez mérten minél  jobb színvonalon biztosítsuk!
Minden lakótársamnak kívánok vírusmentes életet és jó egészséget!

Szabó András
polgármesterA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcíme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1054