TÁJÉKOZTATÓ parlagfű fertőzöttséggel kapcsolatos helyszíni ellenőrzésekről
Dátum: Június 29, csütörtök, 10:54:07
Téma: Hírek Kunhegyesről


Jász-Nagykun-Szolnok Megyei
Kormányhivatal
TÁJÉKOZTATÓ
a járási hivatalok földhivatali osztályai által végzett
parlagfű fertőzöttséggel kapcsolatos helyszíni ellenőrzésekrőlAz élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 17. § (4) bekezdése értelmében a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály ezúton is tájékoztatja az ingatlan tulajdonosokat, kezelőket, a termőföldek használóit, és minden további érintettet, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye településeinek külterületén (beleértve a zártkerti ingatlanokat is) a területileg illetékes járási hivatalok földhivatali osztályai, 2017. július 1-jét követően megkezdik a fenti kötelezettség betartásának ellenőrzését. A rendszeresen végzett ellenőrzések a vegetációs időszak végéig tartanak.
Belterületen az ellenőrzéseket a település jegyzője végzi.
A helyszíni ellenőrzéseket a földhivatali osztályok munkatársai a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztály növényvédelmi felügyelőivel közösen is végezhetik. A helyszíni ellenőrzés megállapításairól jegyzőkönyv készül. A jegyzőkönyv alapján a további intézkedéseket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztály foganatosítja.
Külterületi földrészlet parlagfű fertőzöttségére vonatkozó bejelentést szóban, írásban, vagy elektronikus úton lehet tenni a területileg illetékes földhivatali osztályoknál. Lehetőség van a Kormányablakoknál és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztályon (5000 Szolnok, Vízpart krt. 32.) történő bejelentésre is.
Interneten a https://pbr.nebih.gov.hu/pbr/Content/User/Login.aspx címen elérhető Parlagfű Bejelentő Rendszeren keresztül is lehetőség van a parlagfűvel fertőzött területek bejelentésére. A bejelentéshez javasolt a parlagfűvel borított terület beazonosítására alkalmas lehető legtöbb adat megadása. A külterületi parlagfűvel fertőzött területeket jelző lakossági bejelentések helyszíni ellenőrzését a földhivatali osztályok munkatársai minden esetben elvégzik.

A földhivatali osztályok, ill. a főosztály az alábbi címeken érhetők el:

Jászberényi Járási Hivatal Földhivatali Osztály 5100 Jászberény, Ady Endre út 34.
Kunszentmártoni Járási Hivatal Földhivatali Osztály 5440 Kunszentmárton, Kerületiház út 6.
Szolnoki Járási Hivatal Földhivatali Osztály 5000 Szolnok, Ostor utca 1/A.
Szolnoki Járási Hivatal Földhivatali Osztály Mezőtúri Földügyi Kirendeltsége 5400 Mezőtúr, Kossuth tér 1.
Tiszafüredi Járási Hivatal Földhivatali Osztály 5350 Tiszafüred, Kossuth tér 1.
Törökszentmiklósi Járási Hivatal Földhivatali Osztály 5200 Törökszentmiklós, Kossuth Lajos út 135/A.
Karcagi Járási Hivatal Földhivatali Osztály 5300 Karcag, Ady Endre u. 4.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály 5000 Szolnok, Ostor utca 1/A.


A földhivatali osztályok további elérhetősége a www.kormanyhivatal.hu/hu/jasz-nagykun-szolnok és a www.foldhivatalok.hu honlapokon is megtalálható.

Szolnok, 2017. június 23.

Tisztelettel:
Dr. Kállai Mária kormánymegbízott
nevében és megbízásából kiadmányozó:

Dr. Széphalmi Éva
főosztályvezető.

A cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcíme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=845