Tájékoztatás közterület nevek változásáról
Dátum: Március 12, kedd, 10:38:15
Téma: Hírek Kunhegyesről


TÁJÉKOZTATÁS

Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő módosításáról szóló 2012. évi CLXVII. törvényben foglaltak értelmében a 30/2013. (II.13.) Kt. határozatával ténylegesen 9 utca nevének megváltoztatásáról döntött az alábbiak szerint:az utca jelenlegi neve az elfogadott új neve
Hámán Kató utca Ágota utca
Lenin utca Pénzeskert utca
Gorkij utca Szív utca
Kononcsenkó utca Horthy Miklós utca
Úttörő utca Péntekkút utca
Malinovszkij utca Gy. Molnár István utca
Ságvári Endre utca Határ utca
Bajcsy-Zsilinszky Endre utca Wass Albert utca
Beloiannisz utca Árpád körút

Kunhegyes Város Önkormányzata megkereste a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Kunhegyesi Járási Hivatalát 2012. évi CLXVII. törvény 6 §-a alapján a szükséges intézkedéseket megtegye. A törvény 6 §-a így rendelkezik:

„…a közterület elnevezés, közterület jelleg változása vagy területszervezési eljárásban hozott döntés miatt költözéssel nem járó lakcímváltozás esetén a címváltozásnak megfelelő személyi azonosítóról és lakcímről szóló hatósági igazolványt a címváltozás szerinti lakó vagy tartózkodási hely szerint illetékes járási hivatal hivatalból állítja ki és kézbesíti a polgár részére.”

Önkormányzatunk kérelmet nyújtott be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Törökszentmiklósi Járási Hivatal Járási Földhivatalához, hogy a 2012. évi CLXVII. törvény 5. §-a alapján a fent jelzett utcák nevét nyilvántartásukban az új utcanévre átvezesse.

A névváltozással érintett utcák lakosai miután kézhez kapták új okmányaikat, azután tudják lakcím változásukat bejelenteni a különféle szolgáltatóknál. (Pl.:Pénzintézetek, Biztosítók, Telefon-, internet szolgáltatók, stb)

A lakcímváltozással kapcsolatosan a víz-, energia-, gázszolgáltatókkal egyeztetés folyik azért, hogy az önkormányzat kérelmet nyújthasson be a nyilvántartásban történő átvezetésre, és ne lakosoknak kelljen egyesével megtenni.

Az utcagyűléseken a diákigazolvány cseréjével kapcsolatosan felmerült kérdéseket továbbítottuk az Oktatási Hivatal, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Tájékoztatási Iroda, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal felé is, de ez idáig érdemben válasz nem érkezett.

A kérdésünkre azt a tájékoztatást kaptunk, hogy a diákigazolványok gyártásában érintett felekkel egyeztetnek és ezzel kapcsolatosan állásfoglalást fognak közzétenni.

Amint az illetékes hivataloktól a kérdéseinkre választ kapunk és az egyeztetések lezajlanak, az erre vonatkozó tájékoztatásokat a www.kunhegyes.hu weboldalon, illetve az újság következő számában is közzétesszük.

Kunhegyes Város ÖnkormányzataA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcíme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=529