Pályázat
Dátum: április 03, péntek, 12:58:10
Téma: Hírek Kunhegyesről


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a „Tiszta udvar, rendes ház” és a „Tiszta utca” cím alapításáról szóló 5/2008. (III.28.) helyi rendelete alapján pályázatot hirdet az alábbiak szerint:

„Tiszta Udvar, rendes ház” cím elnyerésére- A címre pályázhat a lakóingatlan tulajdonosa, használója, vagy más személy által jelölt ingatlantulajdonos, használó

- A cím adományozható annak az ingatlantulajdonosnak, illetve használónak:

 • akinek ingatlana, s az azon található épület, kert, udvar megjelenésében harmonikusan, esztétikusan illeszkedik a környezetébe,
 • az ingatlan tulajdonosa/használója a településen található folyékony és kommunális hulladék szállítási közszolgáltatást igénybe veszi,
 • az ingatlan építési engedély alapján épült.

A pályázónak/jelöltnek mindhárom feltételt teljesítenie kell.

„Tiszta utca” cím elnyerése

 • A címre pályázhat az utca által megbízott képviselő (utcabizalmi), vagy más személy által jelölt utca,
 • A „Tiszta utca” cím adományozható azon tér, utca, utcarész lakóközösségének, amely adott évben a legszebb utcaképet nyújtja, a beültetett virágok, növények illetve a közterületi összkép vonatkozásában.

Pályázati tudnivalók:

 • Pályázni az önkormányzati rendelet 1. számú mellékletét képező jelentkezési/jelölési lap Kunhegyes Város Polgármesteréhez 2008. június 30-ig történő benyújtásával lehet.
 • A jelentkezési/jelölési lap igényelhető a Polgármesteri Hivatal 10. számú irodájában, vagy letölthető a www.kunhegyes.hu honlapról.
 • A Városfejlesztési Bizottság helyszíni ellenőrzés után tesz javaslatot a cím adományozására. A cím adományozásáról a Képviselőtestület dönt a Városfejlesztési Bizottság javaslata alapján augusztus 20-ig.
 • A „Tiszta udvar, rendes ház” címet évente maximum 3 ingatlan tulajdonos
 • A „Tiszta utca” címet évente 1 pályázó utca nyerheti el.
 • A nyertesek írásban értesítésre kerülnek és a címek a „Mihály Napi Sokadalom” rendezvény keretében ünnepélyes eredményhirdetésen kerülnek átadásra.

A pályázat díjazása:

A „Tiszta udvar, rendes ház 2009” és a „Tiszta Utca 2009” cím adományozásáról szóló rendeletben a Képviselőtestület kötelezettséget vállalt 100.000 Ft összegben a 2009. évi költségvetés terhére az alábbiak szerint:

- „Tiszta udvar rendes ház” cím díja 2009. évben:
I. helyezett:              25.000 Ft értékű vásárlási utalvány
II. helyezett:          15.000 Ft értékű vásárlási utalvány
III. helyezett:          10.000 Ft értékű vásárlási utalvány

- „Tiszta utca” cím díja  2009. évben:         
25.000 Ft értékű vásárlási utalvány

Egyéb tudnivalók:

A Városfejlesztési Bizottság bejelentés alapján felülvizsgálja és visszavonhatja az adományozott „Tiszta udvar, rendes ház” és „Tiszta utca” címet, az alábbi esetekben:

    • rendezetlen, elhanyagolt a terület,
    • parlagfűvel fertőzött terület.

Bővebb információ kérhető: A Polgármesteri Hivatal 10. számú irodájában Páldi Tamás tanácsostól telefonon (59/530-500), vagy személyesen, illetve Metzinger Ferenctől a Városfejlesztési Bizottság elnökétől.A cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcíme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=248