Polgármesteri tájékoztató
Dátum: Július 27, kedd, 11:23:31
Téma: Hírek Kunhegyesről


Tisztelt Kunhegyesiek!

A legutóbbi Kunhegyesi Híradó már eljutott minden kunhegyesi családhoz. Az első oldalon tájékoztatást adtam arról, hogy elkezdjük a Kakat első ütemének munkálatait, mely, mint minden beruházás, fejlesztés a megvalósítás során a lakosoknak (különösen a közelben élőknek) hol kevesebb, hol több kellemetlenséget fog okozni mindennapi életükben. Tisztelettel kértem az itt élő lakosokat, hogy a munkálatokhoz türelmesen viszonyuljanak! A beruházások befejezésével mindnyájunknak jobb lesz, hisz szeretett városunk ezáltal tovább szépül, fejlődik.
A Kakat esetében a bűzös, mocsaras környezet helyett egy szépen rendezett holtágat kapunk, melyet a második ütem megvalósítása során, a terv szerint élővé tudunk tenni a Nagykunsági Főcsatorna vizének felhasználásával. A Kakat első rendezési–megvalósítási tervei 2015-ben készültek. A fejlesztés kezdete óta nagyon sokat dolgoztam, dolgoztunk, míg eljutottunk a beruházás mai állapotához. Hihetetlen sok problémát kellett szakmailag megoldani. Magyarországon még nem volt rá példa, hogy egy mocsaras, szúnyog telepet kell felszámolni, rendezetté, élővé tenni. A szennyvízhálózat projekt költsége után Kunhegyesen a Kakaté a legnagyobb, közel nyolcszáz millió forint. A munkálatok során nem lehet elkerülni a meder kotrást, mely sajnos együtt jár a bűzzel. Nyílván a projektet elnyerő vállalkozó ezt a problémát is kezelni fogja. Másik nagy probléma a Kakat partján lévő fák egy részének kivágása, mely szintén elkerülhetetlen a kivitelezéshez.  Ezeket sokkal több, nagyon szép fával pótolja a vállalkozó. A tervben 30 db hársfa, 32 db tölgy, 30 db nyírfa, 40 db gömb akác lesz elültetve.
Még egyszer kérem minden lakos segítségét, akit közelről érint a beruházás, hogy segítse türelmével és hozzáállásával a Kakat fejlesztés munkálatait!

Minden kunhegyesi lakosnak kívánok jó egészséget és szép nyári napokat!

Kunhegyes, 2021. július 26.

Szabó András
polgármester

A cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcíme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1100